Neden Shipcontroller?

Tekne üreticileri manevra kolaylığı için geniş camlı tekneler üretirken, motor üreticileri akıllı manevra özelliklerine sahip yeni tahrik sistemleri geliştirirken, tekne sahipleri daha güvenli bir seyir için personel sayısını artırırken, teknesini kendi kullananlar rahat bir görüntü için yağmurda ve fırtınada flybridge koşarken, siz deniz ile aranızdaki camları, pervane ile parmaklarınız arasındaki engelleri, daha kalabalık güverteleri, üşüten ve ıslatan tekneleri bir kenara atıp Shipcontroller sayesinde masmavi denizlerin tadını çıkartın.

Shipcontroller yatınızda fazladan bir yardımcı!

Teknenizin sizi kumanda etmesine izin vermeyin, kontrolü ele alın! Shipcontroller ile dümen mahalindeki tüm fonksiyonları avucunuzda birleştirin. Üstelik gittiğiniz yere götürün!

  • Ana Makinalar
  • Baş Pervane
  • Kıç Pervane
  • Navigasyon Bilgileri
  • Otopilotun Kontrolü
  • DPS’in Kontrolü
  • Korna
  • Çapa vinci

Shipcontroller tekne kullanıcılarının dümen mahaline hapsolmalarını ortadan kaldırarak, 500m (açıkhava) 80m (kapalı alan) mesafeye kadar diledikleri noktadan teknelerini kumanda edebilmesini sağlar. Shipcontroller sayesinde teknenizi; baş üstü, kıç üstü, yan güverte, salon, flybridge, rıhtıma çıkıp iskeleden ya da botunuz ile kıçtan kara yaparken kumanda edebilirsiniz.

Size bunlardan herbirini yapmak için en az 5 tane kumanda istasyonu gerekirken Shipcontroller ile tek bir kumanda ile kontrol avuçlarınızda ve parmaklarınızın ucunda.

Shipcontroller gelişmiş güvenli yazılım teknolojisi sayesinde tam kontrol hissini birebir el terminaline yansıtır. Motor devrini ve tepki süresini anlık yakalamanıza olanak sağlar.

Tüm dünyada uzun yıllardır kullanılmakta olan Shipcontroller 2 yıl garantili olmasının yanı sıra öne çıkan önemli özellikleri ile yaygınlaşmaya devam ediyor.

  • Elektronik motor kontrollü olması şartıyla; tüm tekne marka ve modelleri, tüm tahrik sitemleri hiç bir metraj sınırlaması olmadan Shipcontroller ile kontrol altına alınabilir.
  • El terminali su geçirmez olmakla birlikte yüzebilen modelleri de bulunmaktadır.
  • Bir cep telefonu boyutunda olup basit ve fonksiyonel bir kullanıma sahiptir.
  • Alıcıya kodlanmış dijital sinyaller ile yalnızca hedefi ile iletişim kurarak sorunsuz bir veri güvenliği sağlar.
  • El terminali ile 4 ana yöne 4 ara yöne ve kendi ekseni etrafında dönüşü ile birlikte toplam 10 farklı yöne hareket manevra yapılabilir.
  • Kurulumu 1 gün veya daha azdır.
  • En güncel yazılım ve yardımcı üniteleri ile birlikte güvenli ve hatasız çalışan bir sistemdir.

Endüstri lideri teknolojiyle Shipcontroller sistemi size stressiz bir tekne yanaştırma imkanı sağlar. Dümenden ayrılabilir ve çevrenize daha yakından göz atabilir ve yine de teknenin hareketini tamamen kontrol altında tutabilirsiniz, böylece marinalarda ve dar mahallerde yapacağınız manevralar sırasında tam kontrol sağlayabilirsiniz.

Artık bir yat sahibi olarak, Shipcontroller Kablosuz Uzaktan Kontrol Sistemi sayesinde yatınızı  yatınızdaki herhangi bir yerden rahatça kontrol edebilirsiniz. Motorları, kornayı, pruva ve kıç pervanelerini ve zinciri kusursuzca parmak uçlarınızla kumanda edebilir ve teknenizi güvenli bir şekilde santimetrelerle kontrol ederek hassas bir şekilde stresizce yanaştırabilirsiniz.

Shipcontroller her kaptanın teknesini kimseye ihtiyaç duymadan kendi başına yanaştırmasını sağlar, çünkü kaptan dümeni terk edebilir ve marinada ve diğer dar mahallerde çevresine daha yakından bakabilir ve teknenin hareketini tam olarak kontrol edebilir. İskeleden veya karadan ne kadar uzakta olduğunu kendi gözleriyle görür, yanaşmalar esnasında iskeleye halatı rahatlıkla tek başına atabilir, zorlu anlar yaşatan kabus haline gelebilecek kıçtan kara bağlanmalarını sorunsuzca halledebilir. Dolayısıyla Shipcontroller®, yanaşma esnasındaki stresinizi tamamen yok edecektir. Olası talihsiz kazaları da engelleyecek ve nispeten kısa bir sürede kendini amorte edecektir. Bir çizik veya daha da kötüsü bir çatlağın tamir maliyetini tahmin ediyorsunuzdur. Bütün bu avantajların yanı sıra sağlamış olduğu kumanda kolaylığı nedeniyle teknenizde profesyonel bir kaptan istihdam etmenize de gerek kalmayacaktır. Teknenizde ailenizle, sevdiklerinizle başbaşa yalnız kalabilecek, özel ve keyifli anlarınızı yaşayabileceksiniz.

Shipcontroller yukarıda bahsedilen elektronik donanımları kumanda ederken kullanıcıya tam kontrol hissini de aktarabilmektedir. Örneğin motor devrinin değişimini ve komutlarınıza gösterilen tepki süresini tam olarak kokpitten kontrol ediyormuş gibi hissedebilirsiniz. Shipcontroller Kablosuz Uzaktan Kontrol Sistemi’nin gaz kontrol kabiliyeti sınıfındaki rakiplerine göre rölanti devri ile sınırlandırılmamıştır. Kumanda üzerinden uygulanan itme kuvveti ile orantılı olarak ana makinanın ve yan iticilerin daha yüksek devirlere ulaşmasını mümkün kılar. Bu eşsiz özellik büyük bir yazılım başarısıdır. Böylelikle rüzgarlı ve dalgalı sularda rahatlıkla istediğiniz gibi güvenli ve stressiz manevra yapabileceksiniz. Benzer sistemler orantılı değil on/off şeklinde çalışan ve rölanti devri ile sınırlı ölçekte bir hız kontrolü sağlayabilmektedir.

 

Hepinize keyifli güvenli ve stressiz seyirler dileriz.